bästa RECEPT

Nyestan
4 cl Dry Gin, Lidköpings Bränneri
3 cl myntasockerlag
3 cl citronjuice
Sprite eller tonic efter smak
Myntasockerlag
10-12 myntablad
1 dl vatten
1 dl socker
Lägg myntabladen i vattnet och mixa. Sila av bladen för att sedan koka lagen med socker. Förvara lagen i kylen. Fyll ett glas med is, häll i Dry Gin, myntasockerlag och citronjuice och rör om. Toppa med sprite eller tonic. Garnera med en myntakvist eller limehjul.

SOMMARHALLON
Bränneriets absoluta favorit!
4 cl Aquavit Hallon, Lidköpings Bränneri
3 cl citronjuice
6-10 st myntablad
5-6 hallon
Spillsoda eller Sprite
Is
Mynta
Börja med att muddla färska eller frysta hallon i glaset. Med muddla menar man att man pressar saften ur bären mot botten i glaset. Tillsätt Aquavit Hallon från Lidköpings Bränneri och citronjuice. Fyll sedan upp med is, häll på Spillsoda från Bramleys eller Sprite. Dekorera med en myntakvist.

BRÄNNERIETS FRENCH 75
En enkel variant som är riktigt god!
2 cl Aquavit Hallon, Lidköpings Bränneri
1 cl citronjuice
Champagne, prosecco eller cava
1 hallon
Du behöver en champagneflöjt, ett champagneglas. Det smala glaset gör att drycken håller bubblig längre. Börja med Aquavit Hallon från Lidköpings Bränneri och citronjuice. Fyll upp glaset med kyld champagne, prosecco eller cava. Släpp i ett fryst hallon.

RÖDA LÄPPAR
Bränneriets syrligaste!
4 cl Aquavit Hallon, Lidköpings Bränneri
4 cl citronjuice
1 cl Grenadine, röd
Mynta
Is
Du behöver en shaker med is i, det här gör att drinken snabbt blir nedkyld. Häll Aquavit Hallon från Lidköpings Bränneri, citronjuice och Grenadine i shakern och skaka i 10 sekunder. Häll sedan upp i ett, gärna kylt, cocktailglas. Dekorera med en myntakvist och ett hallon på en sticka eller liknande.