Hoppa till innehåll

LIDKÖPINGS BRÄNNERI

Här på bränneriet i Lidköping tillverkas spritdrycker sedan våren 2021 då bolaget startades. Det har stegvis vuxit till att stå fullt brukbart för att kunna göra bland annat aquavit och gin från grunden. Visionen som smakletare är att få vara precis så glad och nyfiken som man kan vara och genom det låta andra upptäcka och hitta smaker.

en tillverkning att stå bakom

LOKALT OCH EKOLOGISKT


Först och främst används lokala och ekologiskt odlade råvaror så långt det faktiskt går. I jakten på på smaker testar vi allt från rönnbärsknoppar till bittermandel. Får vi chansen tar vi till vara på spill- och restprodukter som har mycket kvar att ge.

Vi särbehandlar inte skadad eller ful frukt, hur skulle det se ut? Med en unik tillgång till EKO-odlingar på Kinnekulle endast ett stenkast från bränneriet. Där kan vi specificera frukt och bär ner till sort och på så vis justera slutprodukten.

DRYCKERNA

Siktet är inställt mot nya dryckesupplevelser där kombinationer av smaker ger en möjlighet att skapa något unikt. Tillverkningen sker efter tillgång på råvaror och just nu producerar vi bland annat Aquavit, Dry Gin och Vodka.

ÄRLIGT

Med unik tillgång till EKO-odlingar på Kinnekulle och ett stenkast från bränneriet. Där kan vi specificera frukt och bär ner till sort och på så vis justera slutprodukten.

LOKALT

Först och främst används lokala råvaror och ekologiskt odlat så långt det faktiskt går. Får vi chansen tar vi till vara på spill- och restprodukter som har mycket kvar att ge.

GENUINT

Siktet är inställt mot nya dryckesupplevelser där kombinationer av smaker ger en möjlighet att skapa något unikt.