Hoppa till innehåll

LIDKÖPINGS
BRÄNNERI

en tillverkning att stå bakom

LOKALT OCH EKOLOGISKT


Här på bränneriet i Lidköping tillverkas spritdrycker sedan våren 2021 då bolaget startades. Det har stegvis vuxit till att stå fullt brukbart för att kunna göra bland annat aquavit, gin, absint och våran likörserie tjått från grunden.

Först och främst används lokala och ekologiskt odlade råvaror så långt det faktiskt går. I jakten på på smaker testar vi allt från frukt och bär till exotiska kryddor.

Visionen som smakletare är att få vara precis så glad och nyfiken som man kan vara och genom det låta andra upptäcka och hitta smaker. Vi måste våga testa oss fram för att se vilka kryddor som gifter sig med varandra och kanske kan passa med frukt eller bär. Vatten, alkohol och socker framhäver också smakerna på olika sätt. Därför kan det bli en tydligare smak genom att vi till exempel justerar alkoholhalten.

DRYCKERNA

Siktet är inställt mot nya dryckesupplevelser där kombinationer av smaker ger en möjlighet att skapa något unikt. Tillverkningen sker efter vad vi är nyfikna på att testa. Vi vill aldrig sluta att hitta nya smaker.

ÄRLIGT

Vi vill bara använda riktiga råvaror till våra produkter, inga essenser ska blandas i.

LOKALT

Först och främst används lokala råvaror och ekologiskt odlat så långt det faktiskt går.

GENUINT

Siktet är inställt mot nya dryckesupplevelser där kombinationer av smaker ger en möjlighet att skapa något unikt.