Hoppa till innehåll
BRÄNNERIET ELLeR SOM MAN SÄGER,

DESTILLERIET

SÅHÄR FUNKAR DET

Det är många som undrar hur det egentligen går till när vi gör våra produkter. Så därför ska vi nu förklara hur det går till från idé till färdig produkt.

en idé

Allt börjar med idén om att ta fram en ny produkt till vårt sortiment. Det kan vara allt från en ny limiterad Gin till vintern eller en ny smak i vår tjått-serie. Som brukligt sagt: bara fantasin sätter gränser.

råsprit

För att sedan påbörja framställandet av den nya produkten krävs det självklart många olika komponenter, varav en är råsprit. Den köps in av finaste kvalitet av Reppe i Lidköping, något vi är mycket stolta över.

äkta smaker

Sedan kommer det till smaksättning av produkten. Våra produkter innehåller aldrig essenser eller färgämnen utan vi jobbar enbart med naturliga och äkta smaker. I våra tjåtts är det tex. 15kg frukt och bär i en batch för att få fram de bästa smakerna.

Destillering

Dags att destillera. Ett steg som tar lång tid och som utförts i vår fina kopparpanna som är inköpt från Serbien. Ett riktigt hantverk som inte bör missas!

Buteljering

När själva spriten är klar återstår det några moment kvar. Vi buteljerar, sätter på kork och etikett själva inne i bränneriet. Därför är varje flaska helt unik från en annan.

Leverans

Nu återstår det bara att leverera ut till er kunder. Antingen via systembolaget eller till några av våra fantastiska krogar. Dags att njuta!